Kleding eisen

Kleding eisen
Junior redder 1 t/m 4

Badkleding, T-shirt, blouse of hemd met mouw, Lange broek tot op de enkel. Katoen (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan), Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit en soort nylon), Schoenen (plastic, leren of sportschoenen zijn toegestaan, schoenen zonder stevige zool zijn niet toegestaan.) Uitleg hieronder.

Zwemmend redder 1 t/m 4 en Life Saver 1 t/m 3

Badkleding, T-shirt, blouse of hemd met mouw, Lange broek tot op de enkel. Spijkerstof of ribstof (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan), Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon), Schoenen (plastic, leren of sportschoenen zijn toegestaan, schoenen zonder stevige zool zijn niet toegestaan.) Uitleg hieronder.

Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met mouw of rok/blouse met mouw dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken. De kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden. De kleding dient schoon en in goede staat te zijn.

Schoenen: Plastic, leren of sportschoenen zijn toegestaan Schoenen zonder stevige zool zijn niet toegestaan. De reden van de eis is: Door de harde zool is het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk. Deze ervaring wordt opgedaan in een gecontroleerde omgeving. Op het moment dat een kandidaat in een reƫle situatie wordt geconfronteerd met dit feit is hij hier op voorbereidt. Hier onder worden een aantal goede en foute voorbeelden gegeven. Wordt jou type schoen niet vermeld dan zal de examen official zich de vraag stellen is het buigen van de voetzool enig sinds belemmerd. Wordt deze vraag met ja beantwoord dan zijn de schoenen goedgekeurd.

kleding